trešdiena, 2015. gada 11. novembris

2015. gada 13. septembris. 6. diena

Ja iepriekšējā rītā hostelī visi modās pirms mums, tad šorīt, kad gāju uz dušu, biju vienīgais cilvēks visā kempingā, kamēr visi pārējie saldi šņāca savās migās. 

Sākumā atkal nācās iet cauri vakardienas pilsētai, bet pēc tam sākās kāpiens augšup. Par laimi, diena bija mākoņaina.

Pirmais šīs dienas ievērības cienīgais objekts bija vīna strūklaka. Jā, jā, nudien! Pa vienu krānu tek ūdens, pa otru – vīns. Katru dienu bez maksas pieejami 100l vīna.

Spānija, ceļā starp Estella un Los Arcos
Spānija, ceļā starp Estella un Los Arcos - vīna strūklaka
Spānija, ceļā starp Estella un Los Arcos - vīns strūklaka


Redzējām cilvēkus, kas sēdēja ceļa malā un ubagoja naudu. Tiklīdz tuvojāmies, tā šie sāka spēlēt akordeonu. Pff... Sviests. Pēc būtības svētceļnieki ir tie, kas varētu citiem lūgt ēdienu un naktsmājas, bet te – cilvēki sēž un diedelē naudu no ceļiniekiem. Protams, mūsdienās tas viss ir pārvērties biznesā un tūrismā – bagāti „svētceļnieki”, kas nakšņo viesnīcās un ēd restorānos. Loģiski, ka tad arī uzrodas cilvēki, kas grib tikt pie vieglas naudas.



Pēc augšupceļa sekoja lejupceļš, bet visapkārt – vieni vienīgi tīrumi. Hmm, nez vai vēlāk būs iespējams atrast vietu teltij? Nudien, cik vien tālu sniedzas skats – tīrumi, tīrumi, tīrumi. Labi, ka šī nav saulaina diena, jo nav neviena paša koka ēnai.



Kad bijām piesēduši vienā ciemā, garāmejošā sieviete jautāja no kurienes esam. Sieviete nezināja, kur ir Latvija, es teicu, ka dienvidos no Zviedrijas pāri Baltijas jūrai ir trīs Baltijas valstis, uz ko sieviete teica: „Āa, tu esi no Zviedrijas!”. Nēēē!!! Viņa pati bija no Nīderlandes, teica, ka viņai bija licies, ka mēs arī varētu būt no  Nīderlandes, tāpēc bija jautājusi, no kurienes esam.

Spānija, ceļā starp Estella un Los Arcos
Spānija, ceļā starp Estella un Los Arcos
Spānija, ceļā starp Estella un Los Arcos
Spānija, ceļā starp Estella un Los Arcos
Spānija, ceļā starp Estella un Los Arcos


Gājām, gājām, bet tīrumi kā nebeidzās, tā nebeidzās... Tālumā redzējām nākam milzīgus un tumšus lietus mākoņus. Sapratām, ka jāsāk steidzami meklēt vieta teltij, jo, ja izlīsim, pēc tam būs dikti riebīgi un drēgni gulēt teltī. It kā varētu celt telti starp vīnogulājiem, bet zeme nežēlīgi cieta un grumbuļaina, turklāt lielākā daļa lauku atrodas slīpumā, kas lietus laikā diez ko labi nebūtu. Beigu galā tomēr uzrāpāmies vienā kalnā un uzslējām telti starp vīnogām. Skats no mūsu telts vietas pavērās ļoti skaists.

Spānija, aiz Los Arcos
Spānija, aiz Los Arcos
Spānija, aiz Los Arcos
Spānija, aiz Los Arcos
6. dienā noietais attālums: 23 km


ĒDIENKARTE (2 personām)
Brokastis: jogurts, musli
Pusdienas: 1 maizes klaips, 1 avokado, svaigais siers
Uzkodas: vīģes, kazenes, cepumi
Vakariņas: jogurts, musli, cepumi

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru