trešdiena, 2015. gada 11. novembris

2015. gada 12. septembris. 5. diena



Lēnā garā pēc pabrokastošanas, brokastu labumu ietūcīšanas somā (brokastis bija iekļautas cenā zviedru galda variantā; loģiski, ka pagrābām ēdienu vēl arī līdzi ceļam), wc papīra nofenderēšanas, varējām doties ceļā. Uzreiz nācās līst iekšā lietusmēteļos, jo laikapstākļi mūs nelutināja. Drīz gan lietus mitējās. Diena palika arvien karstāka un karstāka, bet gaisa mitrums līmenis gan palika nemainīgs. Briesmīgs laiks pārgājienam – karsts un mitrs. Gaiss bija tik mitrs, ka šķita pilnīgi sataustāms. Vēlāk pilsētā redzējām, ka termometrs rāda +31C. Traki! Ir taču septembris, kāpēc tik karsts??
 

Šodien ceļš vijās cauri dažādu krāsu laukiem – no tumši sarkana māla līdz dzeltenām un gaiši pelēkām klintīm. Protams, tika arī pa kādam posmam pa lielceļa malu un arī cauri maziem ciematiņiem. Daži ciematiņi bija riktīgi mīlīgi – kalna galā ar stāvām un šaurām ieliņām, vecām mūra mājelēm.
 

Kad tukšajā jogurta traukā lasījām kazenes vakariņām, garāmejošie ceļinieki jautāja, vai esam no Zviedrijas. Es vēlāk par to sprauslāju, bet Eric teica, ka man par to jāpriecājas, jo vismaz viņa valstī kas tāds būtu jāuztver kā baigais kompliments.
 

Lai gan jau sāku piekust no nebeidzamās baltmaizes, ko nebūt neesmu radusi tādos kvantumos ēst, tomēr ir patīkami maizi pirkt mazās maiznīcās. Šodien maiznīcas darbiniece pat izteica komplimentu par manu sudraba kaklarotu, cik negaidīti!
 

Šodien redzējām ne vien saulespuķu laukus, bet arī pa kādam vīnogu laukam un pat... vīģu kokus!!! Pirmo reizi redzēju vīģes augam brīvā dabā!!! Ņamm, vīģes no koka...
Spānija, ceļā starp Uterga un Estrella - VĪĢES!!!
Spānija, ceļā starp Uterga un Estella
Spānija, ceļā starp Uterga un Estella
Spānija, ceļā starp Uterga un Estella
Spānija, ceļā starp Uterga un Estella
Spānija, ceļā starp Uterga un Estella - kāds uz lauka izveidojis pasaules karti
Spānija, ceļā starp Uterga un Estella

Spānija, ceļā starp Uterga un Estella


Kad beidzot sasniedzām šīs dienas galamērķa pilsētu, bija briesmīgs karstums. Meklējām pārtikas veikalu, bet visas bodes bija jau aizklapētas ciet, jo šodien sestdiena. Iegājām vienā bārā uzjautāt, vai ir kāds vēl atvērts veikals, uzzinājām, ka ir. Ak, kādi prieki!



Pēc pārtikas iegādes devāmies atpakaļ uz vietu, kur bijām redzējuši zīmi par kempingu, jo doties tālāk šajā nežēlīgajā karstumā, nezinot, vai drīzumā uziesim kādu vietu ar kokiem telts sliešanai (šodienas ainavas bija izteikti tuksnešainas) vairs nebija spēka. Daži iesmēja par to, ka dodamies nepareizā virzienā. Kempings gan izrādījās baigi dārgs – 15,9 eur par divām personām, gandrīz vai hosteļa cena! Bet vismaz dušas... Kamēr mūsu zāles pleķītī staipījos un vingroju (ikvakara rituāls!), ap stūri uz mani lūrēja divas mazas meitenes (6-7 gadi) un ķiķināja. M? Dīvaini bija būt kempingā, daudz foršāk ir atrasties kaut kur brīvā dabā, lai gan nevaru noliegt prieku par dušām.



Šodien domāju par to, ka šādā pārgājienā tiek gūts pierādījums Maslova piramīdai un līdz kaulam tiek izprasts, ka galvenās vajadzības nudien ir ūdens, ēdiens un guļvieta. Visu laiku ejot sekojam līdzi, lai neaptrūkstas ūdens krājumi. Tas pats galvenais. Tad prātojam, kur nopirksim pārtiku un ko pirksim (īpaši plaša izvēle jau, protams, nemaz nav). Un tad rodas jautājums – kur celsim telti. Ko gan vairāk vajag – ēst, dzert, gulēt. Ceļš zem kājām un horizonts tālumā. Uz priekšu!

Spānija, Estella
5. dienā noietais attālums: 28 km


ĒDIENKARTE (2 personām)
Brokastis: piens, musli, graudaugu pārslas, sula, bulciņas, tostermaize, sviests, ievārījums
Pusdienas: 1 maizes klaips, 1 avokado, bulciņas no hosteļa
Uzkodas: bulciņas no hosteļa, kazenes, cepumi, vīģes
Vakariņas: 1l jogurta, musli, kazenes

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru