pirmdiena, 2016. gada 4. janvāris

2015. gada 30. septembris. 23. diena



No rīta Eric teica, ka ap plkst. 03:00 naktī apkārt teltij rušinājies mežacūku bars. Oi, labi, ka es gulēju un to nedzirdēju! Bet nu nav jau arī nekāds brīnums – bijām telti uzslējuši pašā ozolzīļu klājuma vidū...

Ak, uzsākot gājienu vērojām skaistu saullēktu pār laukiem un mežu galiem... Bieži šāds prieks nesanāk, tomēr esam lieli guļavas.

Spānija, ceļā starp Rabanal del Camino un Molinaseca


Šodien bija skaists pārgājiens kalnos – pats ceļš kā akmeņaina kalnu taka (beidzot!!), visapkārt plaši skati uz mežiem klātiem kalniem, apkārt takai īsām priedītēm klāti pauguri (nu jā, ēnu tik īsi koki nedod, tomēr zaļās krāsas redzēšana nenoliedzami priecē), turklāt saule laiku pa laikam tinās mākoņos.

Spānija, ceļā starp Rabanal del Camino un Molinaseca


Sasniedzām metāla krustu, pie kura liela daļa svētceļnieku atstāj no mājām līdzi atnestu akmeni, tādejādi simboliski atbrīvojoties no grēkiem. Krusts atrodas augstu, augstu staba galā, taču laika gaitā akmeņu kaudze pieaug līdz pat krustam. Kad akmeņu kaudze ir kļuvusi pārāk milzīga, ar buldozeru to aizšķūrē prom. Laikam jau to dara nesezonas laikā, citādi ticīgos ķertu trieka, ko tādu redzot.

Spānija, Cruz de Ferro
Spānija, ceļā starp Cruz de Ferro un Molinaseca
Spānija, ceļā starp Cruz de Ferro un Molinaseca


Vispār šodiena bija nudien jauka pārgājiena diena tikai... pēc metāla krusta sākās kāpiens lejup. Parasti no fiziskā aspekta es vienmēr priecājos par kāpienu lejup, taču ne šodien. Lejupkāpiena dēļ atkal iemetās neciešamā sāpe kreisās kājas saitē. Un lielākā dienas daļa pēc metāla krusta bija viens nebeidzams kāpiens lejup. Auč! Vilkos lēni kā gliemezis.

Pa ceļam redzējām vienu vīrieti, kurš Camino veica kopā ar savu suni. Kāda lieliska ideja! Tu nejūties vientuļi, ir kāds, ar ko aprunāties, taču ceļabiedrs tevi ar savām sarunām nenogurdina, turklāt ir daudz drošāka sajūta, nekā ejot vienam. Man kaut kā radusies sajūta, ka iet šo ceļu vienam būtu vērtīgāk, lai gan nenoliedzami – daudz grūtāk, savukārt Eric man nepiekrīt un saka, ka iet vienam būtu vienkārši briesmīgi. Tomēr abi vienojāmies kopīgā viedoklī, ka iešana divatā ar suni gan ir spīdoša doma.

Kad beidzot ieradāmies Molinaseca pilsētiņā, kura izrādījās lielāka, nekā gaidījām, vispirms iegādājāmies pārtiku, bet tad devāmies meklēt naktsmītni, kas izrādījās nebūt ne viegls uzdevums – lielākā daļa naktsmītņu maksāja krietni virs 10 eiro vai arī jau bija aizņemtas. Devāmies cauri pilsētai, līdz nokļuvām dzīvojamo ēku rajonā, kur atradām vairākas norādnes uz lētām naktsmītnēm. Vispirms devāmies uz lētāko no tām. Tur mums prasīja: „Vai jums ir rezervācija? Ja nē, tad brīvu vietu nav.’’. Jopcik, vai tad tas ir pārgājiena garā – veikt rezervāciju naktsmītnēm??? Tas tikai kārtējo reizi pierāda, cik visa šī reliģiskā padarīšana šeit ir virspusēja un viss ir saistīts tikai ar naudu. Goda vārds, lai gan mana reliģija ir daba, skatoties uz visiem tiem ceļiniekiem vecumā 50+, kas bruņojušies ar i-phoniem rezervē naktsmājas un vakaros sēž internetā, ēd sātīgas maltītes restorānos, ik pa laikam paņem dienu atpūtai, man šķiet, ka mūsu pārgājiens ir daudz autentiskāks un vairāk pielīdzināms svētceļojumam nekā šo „kristiešu” ekskluzīvā pastaiga ar visām ērtībām un modernās dzīves piedāvātajiem labumiem.

Kad devāmies laukā no šīs naktsmītnes, mums no muguras uzsauca viens vīrietis, kurš ieteica doties uz municipālo naktsmītni (no kurām gan visu laiku cītīgi izvairāmies) un norādīja virzienu. No tās puses jau nāca divas japānietes un, ar rokām vicinoties, rādīja, ka vairāk brīvu vietu tur nav. Tā nu gājām uz otru lētāko naktsmītni, kur beidzot tikām pie 11 eiro vērtām gultām sešvietīgā istabiņā. Japānietes arī ienāca šajā hostelī, bet viņām pateica, ka vairāk brīvu lēto vietu nav, ir vien dārgie viesnīcas numuriņi. Ak nē! Pateicoties tieši viņām mēs netērējām savus spēkus dodoties uz municipālo hosteli, bet tagad viņas palika bez lētajām vietām šeit, cik nelāgi.

Kad ienācām savā istabiņā, tur neviena nebija, lai gan somas bija atstātas. Gribējām rindas kārtībā lietot dušu, bet atklājām, ka gaisma nedarbojas ne vannasistabā, ne istabiņā. Tomēr iespraužot telefona lādētāju vienā no kontaktiem, tur elektrība bija. Neko nesapratām. Lai gan Eric bija ietinies vien dvielī, abi nokāpām lejā uz recepciju. Sākām sūdzēties, ka mūsu istabiņā nav gaismas, bet... vīrietis pajautāja: „Jūs karti ievietojāt?”. Mēs netikām gudri, par kādu karti viņš vispār runā?! Izrādījās, ka blakus galvenajam slēdzim, vietā, kur mirgoja sarkana lampiņa, bija jāievieto pie istabiņas atslēgas piekabinātā karte. Ha, ha, ha, mēs sajutāmies tik ļoti, ļoti blondi!! Bet kā gan mēs to vispār varējām zināt?? Kartes ielikšanai paredzētā vieta ar sarkano gaismu vispār izskatījās pēc kaut kāda ugunsgrēka trauksmes signāla vai tamlīdzīgi, tādu jau pat bail aiztikt, ka neiedarbinās kāda signalizācija. Nebija arī nekāda uzraksta vai jebkādas citas norādes, ka mums tur būtu jāievieto karte. Lai nu kā, pie gaismas tikām un nu varējām tikt arī pie duša. Ohohoho, šitā duša arī bija varen smalka – ar dažādiem režīmiem un ūdens strūklas ārā nākšanas līmeņiem. Reāla ūdens masāža. Tik lieliski!


Spānija, Molinaseca - viltīgā iekārta ar gaismas iedegšanu numuriņā
Spānija, Molinaseca - viltīgā iekārta ar gaismas iedegšanu numuriņā
Spānija, Molinaseca - "čigānu tabors" hostelī


Ha, ha, ha, es smējos gandrīz vai gar zemi krizdama, kad Eric vannasistabā rādīja uz bidē un prasīja, vai tā ir speciāla izlietne drēbju mazgāšanai!!!

Vakarā beidzot uzradās mūsu istabas biedri – vecs franču vīrs, meitene no Austrijas un puisis no Argentīnas.

23. dienā noietais attālums: 25,5 km


ĒDIENKARTE (2 personām)
Brokastis: piens, musli
Pusdienas: sardīnes, maize, tomāti, cepumi
Uzkodas: cepumi
Vakariņas: maize, svaigais siers, piens, 1 tomāts

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru