pirmdiena, 2016. gada 25. janvāris

2015. gada 3. oktobris. 26. diena

Ai, ai, ai, šitā nakts bija vēl aukstāka par iepriekšējo, kaut arī gulēju tik biezi satuntulējusies, cik vien iespējams! Vismaz labi, ka pa nakti meža zvēri ciemos neatnāca.

Visas pļavas manāmi apsarmojušas. Kad tuvākajā ciemā centos atvērt lielo atkritumu konteineru, tā vāks bija AIZLEDOJIS ciet un atvērās ar ledus krakšķēšanas troksni!!

Dienas pirmajā pusē ceļš veda augšup kalnā. Ak, tik skaisti kalni!! Koku, krūmu un paparžu spēles brūnos, sarkanos un zaļos toņos. Saullēkta dūmakā tītas zilas kalnu kores. Skatoties uz zaļajiem kalniem un sarmā tītajiem laukiem, nemaz nešķita, ka esam Spānijā.

Saule visu laiku tinās mākoņos, tāpēc iešana  bija patīkami vēsa. Brīžiem pat pārāk vēsa.

Spānija, ceļā no Vega de Valcarce un Alto de Poyo
Spānija, ceļā no Vega de Valcarce un Alto de Poyo
Spānija, ceļā no Vega de Valcarce un Alto de Poyo
Spānija, ceļā no Vega de Valcarce un Alto de Poyo


Šodien redzējām vairākas tūristu grupas, kas kalnā tika uzvestas ar autobusiem. Cilvēki, izkāpuši no braucamrīkiem, kārtīgi safočējās, mazliet pasoļoja, sapirkās suvenīrus un – gatavs. Pfff, tūristi.

Otrā dienas daļa bija kāpiens lejup, par ko īpaši nepriecājos. Par laimi, kāja sāka sāpēt tikai pavisam nedaudz.

Jau vakardien (īstenībā – līdz ar kalnu iestāšanos) novērojamas trīs izmaiņas: 1) sarkanīgās mālu / smilšu mājas nomainījušas akmens mājas, būvētas no plakaniem akmeņiem; 2) mājas ciematos ir izkliedētas, nevis sabūvētas vienā čupā; 3) cilvēki caurmērā nodarbojas ar lauksaimniecību, bet tirdzniecībai un kafejnīcu biznesam lielu vērību nepievērš. Patīkamas pārmaiņas. Beidzot tiešām varam redzēt strādājošus zemniekus, nevis tikai slinkus pārdevējus, kas sēž savu veikalu priekšā pilnīgi izmirušos ciemos. Tiesa gan, no vienas puses ir jauki redzēt zemniekus, bet no otras puses – kļūst grūtāk nopirkt pārtiku, jo veikali nu ir retums. Iepriekš mūsu problēma bija nebeidzamā siesta, tagad – veikalu neesamība. Tā nu šodien pēc brokastīm nākamo reizi ēdām tikai ap 17:00...

Oo, beidzot šodien uzzināju, kas ir tie foršie, zaļie bumbuļi ar smalkajām adatām – saldie kastaņi! Nonācām pie vienas varen vecas un diženas saldās kastaņas, kur blakus bija informatīvā plāksne, tā arī noskaidrojām, kas tad ir šie kastaņveidīgie brīnumi.

Spānija, ceļā no Vega de Valcarce un Alto de Poyo - ekstra apjomīga un veca saldā kastaņa


Spānija, ceļā no Vega de Valcarce un Alto de Poyo
Spānija, ceļā no Vega de Valcarce un Alto de Poyo
Spānija, ceļā no Vega de Valcarce un Alto de Poyo
Spānija, ceļā no Vega de Valcarce un Alto de Poyo



Ha, ha, šodien veikalā apsvēru cimdu iegādi. Nekad nebūtu domājusi, ka Spānijā oktobra sākumā sākšu meklēt cimdus. Beigās gan nenopirku.

Nonācām Triacastela ciemā, kur gribējām atrast naktsmājas. Gājām iekšā vienā, otrā, trešajā vietā, bet visas jau bija aizņemtas vai arī nejēdzīgi dārgas. Uz ielas viens pāris mums teica: „Šeit ir pārāk daudz tūristu, un viss ir pilns. Mēs ņemsim taksi un dosimies uz nākamo ciemu, ja gribat, varat mums pievienoties, mēs izmaksāsim jums taksi!”. Nudien laipns un izpalīdzīgs piedāvājums, bet, paldies, es neizmantošu transporta līdzekli!!! Ja es iekāptu taksī, tad pēc tam nespētu uzskatīt, ka esmu nogājusi Camino. Tā taču būtu vistīrākā šmaukšanās! Ja iet, tad iet. Ak, aizmirsu piebilst, ka šī nakts īstenībā pēc mūsu telšu-hosteļu grafika būtu jāpavada teltī, bet, ņemot vērā, cik nežēlīgi auksta bija iepriekšējā nakts un arī šī diena pieturējās auksta un apmākusies, tad jau dienas pirmajā daļā vienojāmies, ka šonakt meklēsim kādas siltas naktsmājas. Tā nu turpinājām meklēt apmešanās vietu. Vienā viesnīcā bija brīva divvietīgā istabiņa par 30 eiro. Es teicu, ka 15 eiro par gultasvietu nemaksāšu, tad jau labāk ar kājām došos uz nākamo ciemu vai arī gulēšu teltī. Beigu galā atradām hosteli, kur katram bija jāmaksā vien 9 eiro. Tur pat bija pieejami datori! Tiesa, par 30 min interneta bija jāmaksā 1 eiro, bet pēc trīs nedēļu bez-interneta-diētas tas nešķita tik briesmīgi. Jauki dzīvot bez interneta, bet laiku pa laikam tas tomēr sniedz kādu noderīgu informāciju. Piemēram, šovakar uzzināju, ka Itālijā iepazītā poļu meitene Sylwia pārcēlusies uz Warsaw, jo sākusi studēt. Varēšu mājupceļā uz Latviju viņu apciemot, juhūū!! Vispār šis beigu galā izrādījās dikti jauks hostelis, kurā bija pat virtuve. Beidzot siltas vakariņas, ņamm... Ja visur citur lielākoties ir daudz amerikāņu, tad šeit bija milzīgs bars bulgāru (vai kā tamlīdzīga – viņi angliski nerunāja, tāpēc nebija iespēju noskaidrot), viena āziete un mēs. Neierasti.

Katru reizi esot hostelī mazgāju visas drēbes. Man radusies sajūta, ka esmu vienīgā, kas to dara ar rokām, visi pārējie maksā par veļasmašīnām. Ha, ha, salīdzinot ar viņiem jūtos kā tāda Pelnrušķīte, bet kāda gan jēga tērēt naudu par veļasmašīnu? Labāk nopērku saldējumu, hi, hi, hi.

26. dienā noietais attālums: 34 km


ĒDIENKARTE (2 personām)
Brokastis: 1l jogurta, maize
Pusdienas: maize, tuncis, 2 bumbieri
Vakariņas: pasta ar tomātu mērci

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru