svētdiena, 2016. gada 24. janvāris

2015. gada 1. oktobris. 24. diena



Tik bieži esmu saskārusies ar problēmu, ka cilvēki neko nezina par Latvijas eksistenci, bet šorīt austriete padalījās ar savu problēmu – cilvēki bieži vien domā, ka viņa ir no Austrālijas nevis Austrijas, jo nezina par Austrijas esamību! Ak jel, cik gan tumsonīgā pasaulē mēs dzīvojam!!

Šodien turpinājās kalnainās ainavas, ceļš vijās cauri ciematiem un... vīnogulājiem. Atkal jau vīnogulāji! Ceļš bija gana līdzens, par ko manas kājas jutās dikti priecīgas. 

Lai gan saulē joprojām bija karsti, tomēr uzturēšanās ēnā gan bija pavēsa. Oktobris.

Ciemati pilni ar pussabrukušām mājām, kas tiek pārdotas. Daudzas izskatās bīstamas pat nejaušiem garāmgājējiem.

Spānija, ceļā starp Molinaseca un Cacabelos
Izsoļojām laukā no gala pilsētas un domājām iet tālāk, bet tad uzkalniņā starp vīnogulājiem pamanījām puslīdz normālu kempingošanas vietu un izlēmām palikt. Kad gājām lūkot vietu, no mežrozīšu krūmiem laukā izbiedējām zaķi. Eric vēlāk redzēja vēl vienu garausi. Šoseja mums palika visnotaļ tuvu, taču mežrozīšu dzelkšņainie krūmi telti labi nomaskēja.
Spānija, Cacabelos
Domāju, kā gan vietējie uztver visu šo Camino de Santiago padarīšanu. No vienas puses – labs bizness un gandrīz vienīgais iztikas avots dažos reģionos, no otras puses – baigā miskaste. Ja paskatās uz ceļmalā esošajiem atkritumu kalniem – ārprāts! Tiesa, pa ceļam nekur nav pieejamas atkritumu urnas, tikai ciemos. Atkritumu sakarā gribu piebilst, ka ir šausminoši skatīties, cik daudz atkritumu mēs paši saražojam dienas laikā. Labi, ka ciematos ir atkritumu šķirošanas punkti, un vismaz daļēji varam nomierināt savus prātus. Tomēr trakākie no visiem atkritumiem ir visapkārt rēgojošies baltie tualetes papīra apveidi. Uz viena akmens kāds asprātis bija uzrakstījis: „Sekojiet baltajām salvetēm un nonāksiet galā!”. Patiesība. Diemžēl. Protams, te nākas piebilst, ka cita risinājuma nemaz nav, jo līdz šim esam redzējuši tikai divas publiskās tualetes.
24. dienā noietais attālums


ĒDIENKARTE (2 personām)
Brokastis: piens, maize, 1 tomāts
Pusdienas: maize, 2 tomāti, sardīnes, cepumi
Uzkodas: cepumi
Vakariņas: maize, svaigais siers, 2 tomāti, cepumi

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru