ceturtdiena, 2016. gada 4. februāris

2015. gada 8. oktobris. 31. diena

Šī nakts teltī nebūt nebija auksta, es pat teiktu – siltāka nekā pēdējā nakts hostelī, ha, ha...
Spānija, pirms Monte do Gozo

Ierodoties Santiago de Compostela, biju mazliet vīlusies, ka nav lielas un skaistas pilsētas zīmes, kā, piemēram, Rīgai. Kāda nu bija tā zīme, pie tādas nofotografējos. Oficiālā ceļa zīme no vienas vietas bija noklāta ar dažādām uzlīmēm.


Spānija, Santiago de Compostela
Spānija, Santiago de Compostela
Spānija, Santiago de Compostela
Tā kā mūsu vienīgās brokastis bija pāris saujas ar musli (kas sastāvēja no parastajām, neapgrauzdētajām auzu pārslām), tad pilsētā vispirms sekojām „Carrefour” veikala norādēm, tādejādi nokļūstot milzīgā iepirkšanās centrā. Tik dīvaini būt civilizētā vietā ar civilizācijas radītajiem štruntiem – „made in China” drēbēm, spīguļiem, nemitīgu mūziku no katra veikala... Pēc mēnesi garās ceļinieku dzīves, kad māja, gulta, ēdiens un visa iedzīve tev ir uz muguras, tādā vietā nonākt bija šausminoši. Pie veikala ieturējām kārtīgas brokastis un tad turpinājām sekot dzeltenajām norādēm.

Diezgan jauka pilsēta, bet bezgala daudz naudas diedelnieku. Visas ielas pilnas ar suvenīru veikaliņiem – kur ir pieprasījums, tur ir piedāvājums. Protams, protams, arī mēs atbalstījām suvenīru veikalu biznesu, nopērkot pāris pastkartes un magnētus, he, he. 

Pēc tam turpinājām ceļu, līdz sasniedzām slaveno Santiago de Compostela katedrāli. Kāda vilšanās – katedrāle daļēji bija ietīta restaurācijas tīklos un stalažās... Gribējām iekļūt katedrālē, bet konkrētajā mirklī tas nebija iespējams. Varēja vien nopirkt dažādas tūres baznīcā gidu pavadībā, bet tas mūsu plānos neietilpa. Nokāpām pa trepēm uz leju, bet arī pirmā stāva līmenī atvērtu ieeju neatradām. Stāvējām laukuma vidū un domājām – ko tālāk? Līdz šim mūsu uzdevums bija skaidrs – nepārtraukti sekot dzeltenām bultām un gliemežvākiem, bet tagad norāžu galamērķi – katedrāli – bijām sasnieguši, un mums nebija ne jausmas, kā atrast ceļa turpinājumu uz Finisterre. Stāvējām pilsētas vidū tādi mazliet apmulsuši. Iepriekš domāju, ka sasniedzot katedrāli būs baigie prieki, bet apzinoties, ka mūsu ceļš vēl nebūt nav beidzies, nekāda sajūta „ohooo!” nemaz nebija. Šķita, ka šī ir tikai kārtējā pilsēta ar kārtējo baznīcu centrā. Nu jā, mūsu mērķis jau kopš paša sākuma bija okeāns.
Spānija, Santiago de Compostela - katedrāle
Spānija, Santiago de Compostela - katedrāle
Spānija, Santiago de Compostela - bijām slinki zīmogu vācēji
Izlēmām doties pa kreisi iekšā vecpilsētā un tur kā reize pamanījām norādes uz tūrisma ofisu. Ofisa darbiniece mums iedeva jaunu plānu ar attālumu sadalījumu līdz Finisterre, kā arī autobusu sarakstu atpakaļ no Finisterre uz Santiago de Compostela. Paprasīju, vai no šejienes ir kāds tiešais transports uz Andoru, izrādījās, ka diemžēl nav. Aiiiii, tas sagrāva mūsu plānus par Andoras apskati atpakaļceļā uz Franciju... Jāteic, ka šajā ofisā dabūtais plāns bija vizuāli daudz pievilcīgāks un informatīvāks (katrai dienai pat bija maršruta apraksts ar informāciju par ievērības cienīgiem objektiem) par Francijā dabūto. Šim bonusā nāca klāt arī buklets par pašu Camino - beidzot varējām kārtīgi iepazīties arī ar šī ceļa reliģisko vēsturi. Turklāt šis plāns un buklets bija bez maksas.

Pilsētā daudzi uz ielas nāca klāt un centās mums piedāvāt savas viesnīcas, pansijas un hosteļus. Paldies, mums šodienai cits plāns – doties tālāk!
Spānija, ceļā starp Santiago de Compostela un A Ponte Maceira, skats atpakaļ uz Santiago de Compostela
Spānija, ceļā starp Santiago de Compostela un A Ponte Maceira - tik daudz vēl atlicis līdz galamērķim
Mmm, eikaliptu mežu svaigā smarža!!!
Spānija, ceļā starp Santiago de Compostela un A Ponte Maceira - EIKALIPTI
Spānija, ceļā starp Santiago de Compostela un A Ponte Maceira


Šodien redzējām, kā aug kivi! Tiesa, dārzā otrpus sētas, bet vienalga! Man nebija 100% pārliecības, ka tie tiešām ir kivi, tāpēc palūdzu Eric vienu noķeksēt no zara un pārgriezt. Tik tiešām kivi. Vēl gan maķenīt negatavs.

Spānija, ceļā starp Santiago de Compostela un A Ponte Maceira - KIVI
Spānija, ceļā starp Santiago de Compostela un A Ponte Maceira - KIVI
Spānija, ceļā starp Santiago de Compostela un A Ponte Maceira


Ceļš atkal veda cauri zemnieku ciemiem. Man patīk šie ciemi, kur cilvēki dara savu darbu un pārāk neiesaistās Camino biznesā. Īpaši, ja salīdzina ar Camino pirmajā posmā esošajiem izmirušajiem ciemiem, kur vienīgais bizness bija kafejnīcas, viesnīcas un veikali. Šeit cilvēki nudien strādā un necenšas tev kaut ko pārdot. Tiesa, kad gribi nopirkt pārtiku, bet neredzi nevienu veikalu, tas sāk savu šarmu zaudēt. Bet visam ir savas baltās un melnās puses.

Šodien beidzot sapratām, kas ir šim reģionam raksturīgās nelielās būdiņas uz paaugstinājuma – dārzeņu noliktavas! Vispār pārsteidzoši, cik ļoti Spānija gan dabas, gan arhitektūras ziņā atšķiras pa reģioniem! Un valoda! Pat rakstiskā veidā reģionos ir manāmas atšķirības.

Spānija, ceļā starp Santiago de Compostela un A Ponte Maceira
Ūdens krājumi manāmi sāka iet uz beigām. Beidzot nonācām palielā ciemā ar piknika zonu un strūklaku. Bet... tā bija nevis ierastā strūklaka ar krānu, bet tāda, kādu komiksos bieži zīmē – ar vertikālu ūdens strūklu uz augšu. Ģeniāli! Kā lai no tādas iepilda ūdeni pudelē?? Labi, ka Eric ūdens pudeļu vietā bija ūdens soma ar nelielu šļūteni, ko ne bez grūtībām, bet tomēr izdevās piepildīt, tad nu viņš no ūdens somas varēja piepildīt manas pudeles. 

Sākām meklēt telts vietu, bet nonācām nākamajā ciemā. Šis ciems gan bija varen jauks, ar skaistu tiltu pār upi un ūdenskritumu.

Spānija, A Ponte Maceira
Spānija, A Ponte Maceira


Netālu no ciema uzgājām stādītu mežu ar jauniem kociņiem un mīkstu zālīti, kas burtiski aicināja tur sliet telti. Aizgājām izlūkot, vai no otra upes krasta telts arī būtu nomaskēta, un atradām perfektu vietu, kur telts būs lieliski paslēpta gan skatieniem no ceļa, gan no upes.

Ak, būs tik jauki iemigt upes žūžojošu šalku pavadībā!

Visa pēcpusdienas iešana pēc Santiago bija tāda viegla, viegla. Tāda pacēluma sajūta. Vai tā būtu Santiago atmosfēra vai apziņa par jau noieto prātam neaptveramo attālumu – kas to lai zina...

Spānija, A Ponte Maceira
31. dienā noietais attālums: 24 km


ĒDIENKARTE (2 personām)
Brokastis: musli
Brokastis nr. 2: jogurts, musli, siers, maize, tuncis, bulciņas, cepumi
Pusdienas: siers, maize, avokado, tuncis, banāni, cepumi
Vakariņas: maize, siers, 2 banāni






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru